luni, 4 ianuarie 2010

Sarbatorile de iarna in Moldova....

 Am ashteptat tot anul sarbatorile de iarna shi uite ca au shi trecut(ei bn ne-a mai ramas o betzie de Craciunul pe stil vechi shi una de Sf. Vasile) shi mai dezamagita ca anul acesta nu cred ca am fost...
 Sa incep cu Craciunul.Deci anul trecut,cind acesta era interzis,ma rog interzis e cam mult spus,sa zicem ca data de 25 decembrie nu era insemnata cu roshu in toate calendarele,era asha o atmosfera,totzi ishi urau Craciun fericit,era altfel parca...Anul asta cind ni s-a declarat data de 25,zi de sarbatoare,deja nu ne mai pasa,parca nici nu ar fi existat sarbatoarea.Pesemne ca noua moldovenilor ne place ce e "interzis",neordinar,iar cind acel "ceva" ne este oferit,ne bagam piciorul.
 In fond,ce sunt sarbatorile de iarna in Moldova,doar un prilej de betzie.E singura perioada a anului in care potzi sa intri coma alcoolica fara ca cineva sa te judece,singura perioada a anului in care potzi sa maninci pina itzi crapa stomacul,fara sa te gindeshti ca o sa stai in spital o luna dupa asta,singura perioada cind copii se bat,cine a primit mai multzi bani pentru urat sau colindat,singura perioada in care potzi sa te transformi intr-un animal,fara ca sa-i pese cuiva.
 Uitam ca sarbatorile de iarna ar trebui sa fie perioada in care itzi vezi toate rudele,in care stai shi depeni amintirile de tot anul impreuna cu familia,perioada in care devii mai bun.
 Deci,sarbatori fericite in continuare!

4 comentarii:

  1. de fapt, ew nu recunosk nici o sarbatoare.. e o simpla zi [in care, de obicei, totzi au liber de la servici/skoala] si mare zarva se face in jurul acesteia..
    se spune "spiritul Craciunului" sau cv genu` "magia sarbatorilor de iarna"- whatever xD.. daka pyn` atunci nu te`ai simtit bn atunci care`i "magia" sa te prefaci sau sa incerci sa simti cv in ajun!?? :D it`s just an illusion(..


    buna remarca ca totzi dau vina pe sarbatori ptr a avea those nights they can`t remember [it`s more like a drinking competition.. xD.. who woun`t threw up the next day))]..

    si e ff plaqt knd te byntuie amintirile in noaptea de anu` nou sau craciun, mai ales dak` mai ai cu cn le ympartasi;;) [ei bn, senzatia e comuna oricarei nopti nedormite din cauza "fantomelor" trequtului :D]


    p.s: sarbatori fericite j tzie ;)
    abia astept Sf. Vasile.. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. ai dreptate ca sa cam uitat cum se petrec sarbatorile cu toata ca nu se deosebesc ele asa tare de celelate zile...
    iar cu sarbatorile la moldoveni tot ai nimerito insa la noi in MD sarbatoare e in fiecare zi si chiar de-o faci lata tot nu ai nimic si nimeni nu zice nimic......defapt a zis cineva "moldovenii beau de 3 ori pe an: la craciun, la pasti si in fiecare zi"

    RăspundețiȘtergere
  3. http://46xxbrain.wordpress.com/2010/01/22/cunoaste-te-pe-tine-insuti-sau-doamna-tamara-se-odihneste/

    RăspundețiȘtergere
  4. Christianity = epic fail :)
    Nici eu nu simt.. numai bine :)!

    RăspundețiȘtergere